Zamieszczone przez piramida
[O2] Problem z przyspieszaniem - mrugająca kontrolka ASR
Zwiń
X
-
[O2] Problem z przyspieszaniem - mrugająca kontrolka ASR
Wymieniałem nie dawno prawie wszystkie elementy zawieszenia. Po odbiorze auta czasami zdarza mi się taki problem -> podczas nagłego przyspieszania włącza się ASR, który blokuje pedał gazu. Żeby móc przyspieszyć trzeba wtedy wyłączyć ASR.
Czy mechanik zapomniał czegoś podłączyć ? Czy uszkodził się jakiś czujnik itp ?* CHRYSLER 300C "SRT8" 6.1 V8 HEMI (450 KM)
* AUDI A3 Sportback 3.2 V6 (250 KM) "RS3"
-
-
Octavia2Limited,mechanik nie mógł niczego źle podłączyć, bo ASR korzysta z czujników ABS-u więc na pewno wywaliło by błąd. Chyba, że wymieniałeś też łożyska/piasty to może któryś z czujników jest nie dokładnie dociśnięty.
Amorki też zmieniałeś? Geometria zrobiona?Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
z tego co na zagranicznych forach poszukałem to u nich nie miało to nic wspólnego z zawieszeniem i hamulcami ale bez skana z VCDS'a ciężko coś powiedzieć.
Równie dobrze mogą być kable w pedale gazu
Gas pedal randomly will stop working.... Dangerous
Komentarz
-
-
Re: Problem z przyspieszaniem - mrugająca kontrolka ASR
Zamieszczone przez Octavia2LimitedWymieniałem nie dawno prawie wszystkie elementy zawieszenia. Po odbiorze auta czasami zdarza mi się taki problem -> podczas nagłego przyspieszania włącza się ASR, który blokuje pedał gazu. Żeby móc przyspieszyć trzeba wtedy wyłączyć ASR.
Czy mechanik zapomniał czegoś podłączyć ? Czy uszkodził się jakiś czujnik itp ?
P.S. asr nie tyle blokuje ci pedał gazu co przyhamowuje dane koło/asuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
twarde zawieszenie + niski profil opony + normalna nierówna powierzchnia drogi i też brak trakcji się pojawi
zawieszenie nie jest w stanie kompensować nierówności przez co koła zbyt często "odrywają" się od powierzchni
to co dobre na tor często nie sprawdza się w ruchu ulicznym
podobnie objawy będą przy lekko niesprawnym zawieszeniu
Komentarz
-
Komentarz